My Divri

Divri image

Λίγα Λόγια για το MyDivri.gr

Αυτή η ιστοσελίδα είναι αφιερωμένη στο χωριό Δίβρη Ηλείας (Λαμπεία). Είναι μια οφειλόμενη τιμή σε ένα τόπο με μεγάλη ιστορία και παράδοση, με απίστευτες φυσικές καλλονές, που ανέδειξε ανθρώπους με αξία και κοινωνική προσφορά και που ασφαλώς δικαιούται και αξίζει να γίνει ευρύτερα γνωστό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μέσα από τη σύγχρονη τεχνολογία.

 Δημιουργήσαμε λοιπόν αυτήν την ιστοσελίδα για να βοηθήσουμε στην πραγματοποίηση του σκοπού αυτού και έτσι να συμβάλλουμε, όσο μπορούμε, στην ανάπτυξη και πρόοδο της Δίβρης μας. Γιατί πρέπει να πούμε ότι σήμερα η Δίβρη αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα που έχει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής υπαίθρου.

 Δηλαδή, μαρασμό, ανεργία, απουσία έργων ανάπτυξης, υποτονική πολιτιστική και πνευματική ζωή και βέβαια σχεδόν καθόλου τουρισμό.

 Τι πρέπει να γίνει; Πολλά πράγματα. Όμως δεν είναι της παρούσης να κάνουμε επισημάνσεις, αναλύσεις υποδείξεις, προτάσεις κτλ. Αυτά μπορούν να γίνουν και αργότερα. Θέλουμε μόνο να πούμε ότι η ιστοσελίδα,που ξεκίνησε από την αγάπη και το ενδιαφέρον μας για τη Δίβρη, θα ανανεώνεται συνεχώς με καινούργια στοιχεία και θα περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές τα εξής θέματα:

 1. Ιστορική αναδρομή της Δίβρης.

Όλα τα σχετικά με το θέμα αυτό προέρχονται από το βιβλίο "Η Δίβρη Ηλείας στο διάβα των αιώνων" του γνωστού ιστορικού Νίκου Αναστόπουλου και από στοιχεία και πληροφορίες που μας έδωσε ο φίλος γιατρός και εκδότης του περιοδικού "Δίβρη", κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος.

 2. Φωτογραφίες.

Στο θέμα αυτό περιλαμβάνονται φωτογραφίες από διάφορες εποχές με αντικείμενο διβριώτικα τοπία, πρόσωπα χαρακτηριστικά της κάθε εποχής και απεικονίσεις από την κοινωνική ζωή στο χωριό. Επίσης παληά κτήρια και δείγματα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της περιοχής, αλλά και κάποιες άλλες φωτογραφίες που δείχνουν την προσωπική μας φωτογραφική ευαισθησία και κρίνουμε ότι μπορεί να ενδιαφέρουν τον επισκέπτη της ιστοσελίδας. Οι φωτογραφίες αυτές είναι κυρίως από το προσωπικό μας αρχείο. Είναι τραβηγμένες με φωτ.μηχανή Rolleiflex με φακό Pl 2.8 ή με Pentax 1.4. Όμως υπάρχουν και αρκετές,τραβηγμένες με απλές αναλογικές μηχανές ή ψηφιακές,το ίδιο καλές και ενδιαφέρουσες. Επίσης, αρκετές φωτογραφίες είναι από διάφορες άλλες πηγές καθώς και από το αρχείο του κ. Σ.Σωτηρόπουλου.

 3. Νέα από τη Δίβρη.

Εδώ, θα αναφερόμαστε σε γεγονότα σημαντικά πολιτιστικού ή κοινωνικού περιεχομένου αλλά και σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής και ασφαλώς τη δραστηριότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των άλλων φορέων.Η αναφορά στα θέματα αυτά, δεν θα έχει βέβαια την έννοια της έγκαιρης ενημέρωσης,αλλά περισσότερο της γνωστοποίησης τετελεσμένων γεγονότων σε κάθε ενδιαφερόμενο. Για το λόγο αυτό θα γίνεται και αναδημοσίευση από την τοπική εφημεριδούλα "Εντός του Δήμου Λαμπείας" και από το περιοδικό "Δίβρη" που προαναφέραμε, με όλη φυσικά τη νομιμότητα.

 4. Απόψεις-Σχόλια.

Στον τόπο αυτό, θα αποτυπώνουμε καθαρά και ξάστερα τις δικές μας απόψεις για οτιδήποτε κρίνουμε ότι χρειάζεται σχολιασμό. Δεν θα πούμε περισσότερα, διαβεβαιώνουμε όμως προς κάθε κατεύθυνση ότι θα είμαστε μακρυά από εμπάθειες και στείρες αντιπαραθέσεις και θα σχολιάζουμε με γνώμονα το κοινό συμφέρον και την πρόοδο του τόπου.

 5. Πληροφορίες τουριστικού περιεχομένου.

Διαμονή, αξιοθέατα, χάρτες, συγκοινωνίες κτλ.

 6. Αναφορές στις παραδόσεις του τόπου.

Ήθη και έθιμα, παραδοσιακές συνταγές, ενδυμασίες κτλ.

Καταλήγουμε με την υπόσχεση να βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο, πάντα με τη δική σας συμπαράσταση. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στις διευθύνσεις e-mail: mydivri@mydivri.gr

Η συντονιστική ομάδα του "My Divri"